ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mnuchin: USA kan slå i skuldtaket i september

USA:s finansminister Steven Mnuchin varnar för att landet kan slå i skuldtaket tidigt under september månad. Det rapporterar New York Times. 

Han har idag informerat kongressledamöter att regeringen kan slå i skuldtaket och få slut på pengar tidigt under september månad, och har bett politiker att nå ett avtal som höjer statens lånegräns. 

"Uppdaterade prognoser indikerar att det finns ett scenario där vi får slut på pengar tidigt under september, innan kongressen sammanträder igen", skriver Mnuchin i ett brev adresserat till landets ledande politiker.  

Finansministern och representanthusets talman Nancy Pelosi har talats vid i telefon flera gånger denna vecka kring denna fråga, och hon är också övertygad om att kongressen bör agera kring skuldtaket innan man tar ledigt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer