ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minusresultat för pressad spelutvecklare

  • Foto: Jonas Eng

Spelutvecklaren Starbreeze redovisar en ebitda-förlust på 25,8 miljoner kronor för årets andra kvartal. Omsättningen ökade dock jämfört med fjolårets andra kvartal.

Under motsvarande period förra året uppgick Starbreezes ebitda-resultat till positiva 52,4 Mkr. Omsättningen ökade dock med 29 procent jämfört med fjolåret till 160 Mkr.

Av- och nedskrivningarna landade på 22 Mkr under kvartalet, en minskning jämfört med fjolårets 46,7 Mkr. Perioden tyngdes också av kostnader om 12,6 Mkr för den pågående rekonstruktionen.

Bolagets tillförordnade vd Mikael Nermark uppger att rekonstruktionen fortsätter och att den fortsatta finansieringen är högsta fokus. För närvarande är likviditeten säkrad till det andra kvartalet nästa år genom avyttringar av tillgångar som inte tillhör kärnverksamheten.

”Arbetet med den långsiktiga finansieringen fortgår med flera parallella spår samtidigt som vi förhandlar med de största borgenärerna”, skriver Mikael Nermark i en kommentar.

Under det gångna kvartalet har Starbreeze bland annat sålt det indiska dotterbolaget Dhruva och förlagsrättigheterna till spelet ”10 Crowns”. Bolaget har också överlåtit förslagsrättigheterna för speltiteln ”Psychonauts 2” till Microsoft.

Utöver det har flera verksamheter avslutats eller överlåtits till nya parter. VR-centret Enterspace är exempelvis under avveckling.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies