ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minusresultat för Bure – Vitrolife och Mycronic tyngde substansvärdet

Investmentbolaget Bures substansvärde minskade med närmare 7 procent under det första kvartalet, tyngt av svag utveckling i de tunga portföljbolagen Vitrolife och Mycronic. Resultatet efter skatt landade på minus 646 miljoner kronor, ned från 637 mkr under fjolårets andra kvartal.

Substansvärdet var vid periodens utgång 156,2 kronor per aktie, ned 6,9 procent jämfört med utgången av det första kvartalet.

”Orsaken var framför allt nedgångarna i de två största portföljbolagen, Vitrolife och Mycronic, som båda föll med cirka 14 procent under kvartalet.  Sedan årsskiftet har dock substansvärdet ökat med 12 procent”, skriver vd Henrik Blomquist i en kommentar.

Nettoomsättningen låg på 96,5 Mkr, ned från 118 Mkr under fjolårets andra kvartal. Minusresultatet förklaras av värdeförändringar på minus 741 Mkr där utvecklingen för Vitrolife och Mycronic än en gång utgjorde plumpar i protokollet.

Koncernens intäkter från den operativa verksamheten och investeringsverksamheten uppgick till minus 540 Mkr, ned från plus 764 Mkr under fjolårets andra kvartal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer