ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen öppnar på minus – spelbolaget rusar efter nytt avtal

Stockholmsbörsen inleder torsdagen handel på nedsidan när investerarna smälter räntebeskedet i USA. Storbolagsindex inleder ner 0,6 procent, medan breda OMXSPI öppnar ner 0,5 procent.

Spelbolaget Kambi rusar 13,7 procent på nyheten att bolaget har landat ett nytt sportboksavtal i USA.

USA-börserna tappade mark efter Fed-beskedet. Som väntat sänkte den amerikanska centralbanken styrräntan med 25 punkter. Från Stockholmsbörsens stängning fram till att USA-börserna stängde för dagen på onsdagen sjönk S&P 500 index med 1,1 procent.

Fed-chefen Jerome Powell uppgav att onsdagens räntesänkning ska ses som en försäkring för att motverka risk på nedsidan. Det är däremot inte början på en lång serie av räntesänkningar, men han påpekade också att det heller inte är uttalat att det bara handlar om en sänkning.

Federal Reserves räntesänkning tillfredsställde däremot inte USA:s president Donald Trump som i stället uttryckte sin besvikelse. "Vad marknaden ville höra från Jay Powell och Federal Reserve var att detta är början på en långsiktig och aggressiv räntesänkningscykel, vilket skulle hålla jämna steg med Kina, EU och andra länder…", skrev presidenten på Twitter.

Enligt Commerzbank-ekonomen Bernd Weidensteiner är det nu en öppen fråga om Federal Reserve fortsätter att sänka räntan. På SEB räknar de dock fortsatt med ytterligare en sänkning innan årsskiftet.

Nätmodehandlaren Zalando, som delägs av Kinnevik till 32 procent, presenterade ett resultat för det andra kvartalet som överträffade analytikernas förväntningar enligt Infront Datas konsensus. Det justerade rörelseresultatet uppgick till 102 miljoner euro jämfört med ett väntat värde på 96,2 miljoner euro.

Pareto beskriver Zalandos försäljning under kvartalet som starkt, men i linje med förväntningarna. Kostnadskontroll över administrativa kostnader uppges ha bidragit till att det justerade resultatet kom in något över förväntningarna. Kinnevik handlas upp 0,9 procent på Stockholmbörsen, medan Zalando lyfter närmare 7 procent i Frankfurt.

Société Générale har sänkt sin rekommendation för ABB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 20 från 24 schweizerfranc. ABB:s aktie backar 1,2 procent vid öppning på Stockholmsbörsen.

Kambi har ingått ett sportboksavtal med Penn National Gaming, som är en operatör för över 40 bettinginrättningar i 19 amerikanska delstater. Aktien rusar över 13 procent vid Stockholmsbörsens öppning på nyheten.

Agromino köper Resilient av sin storägare Mabon för nyemitterade aktier till ett värde på 12,9 miljoner euro. Efter emissionen kommer Mabon att äga cirka 74,2 procent av aktierna i Agromino.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies