ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minst fyra parter väntas lämna bud på Thyssenkrupps hissverksamhet

  • Foto: Martin Meissner

Bland budgivarna på Cevian-ägda Thyssenkrupps hissverksamhet finns bland andra konsortium bestående av några av världens största riskkapitalbolag samt konkurrenten Kone, rapporterar Financial Times.

Enligt tidningen kan affären omfatta så mycket som 20 miljarder dollar, motsvarande drygt 193 miljarder kronor.

En av budgivarna är enligt FT en grupp riskkapitaljättar; Blackstone, Carlyle och den kanadensiska pensionsfonden Canada Pension Plan Investment Board. En annan budgivare är ett konsortium bestående av Advent International, Cinven och Abu Dhabi Investment Authority. 

En tredje intressent består av CVC Capital Partners i samarbete med den finska konkurrenten Kone, medan den fjärde namngivna parten uppges vara Brookfield Asset Management.

Tidigare har japanska Hitachi pekats ut som en given intressent men källor med insyn uppger för tidningen att bolaget möjligtvis inte kommer att lägga något bud, uppgifter som Hitachi inte vill kommentera. 

Om en försäljning av hissverksamheten inte blir av håller Thyssenkrupp alternativet med avknoppning och börsnotering öppet. Processen om en avyttring av hissverksamheten är bland annat framtvingad av aktivistintressen i ägarled, däribland ingår svenska Cevian som äger 18 procent av bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer