ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minskat resultat för Pledpharma

Forskningsbolaget Pledpharma redovisar ett resultat efter skatt på -31,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-18,8). Per aktie var resultatet -0:60 kronor (-0:40).

Nettoomsättningen uppgick till 6,2 miljoner kronor (6,7).

Om det registreringsgrundande studieprogrammet för Pledox, under utveckling för skydd mot nervskador från cellgiftsbehandlingar i samband med tjock- och ändtarmscancer, skriver bolaget att rekryteringen till de globala fas 3-studierna Polar -A och Polar-M är på god väg.

”Rekryteringen i Polar-A förväntas slutföras före årets slut 2019 med, som tidigare meddelats, förväntade övergripande resultat före utgången av 2020. Polar-M förväntas vara fullrekryterad under andra kvartalet 2020”, skriver Pledpharma.

Den oberoende expertpanelen DSMB (Data and Safety Monitoring Board) höll sitt första möte och rekommenderade att programmet skulle fortgå utan modifikation.

Angående Aladote anger bolaget att det har beviljats ett möte med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, att hållas under fjärde kvartalet 2019, för rådgivning och diskussion om nästkommande Aladote-studie, samt vägen fram till ett möjligt marknadsgodkännande. Möte med den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA väntas vid samma tid.

Pledpharma väntas byta från First North till Stockholmsbörsens huvudlista den 31 oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer