ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minesto ingår samarbetsavtal med elbolag på Färöarna

Miljöteknikbolaget Minesto har tecknat ett samarbetsavtal med elbolaget SEV, Färöarnas huvudsakliga kraftproducent och eldistributör.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet gäller installation av två kraftverk av Minestos DG100-modell inklusive ett elköpsavtal där SEV förbinder sig att köpa elektriciteten som Minestos marina kraftverk genererar.

Samarbetet utgör den första fasen i en långsiktig ambition att tillföra Färöarnas energimix ytterligare kapacitet för kraftproduktion ur tidvattenströmmar baserat på Minestos Deep Green-teknologi. Potentialen för detta uppskattas till cirka 30-70 MW installerad kapacitet.

Installationen av den första DG100-enheten planeras till slutet av 2019 eller början av 2020, med följande enhet installerad under 2020. Projektet kommer att finansieras genom en kombination av eget kapital och resurser från Minesto och SEV tillsammans med offentliga utvecklingsmedel. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer