ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minesto får 26 miljoner kronor av EU för etablering på Färöarna

Miljöteknikbolaget Minesto har beviljats EU-bidrag på 2,5 miljoner euro, motsvarande 26 miljoner kronor, för installation på Färöarna av bolagets havsenergiteknik, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget utvecklar en metod för energiproduktion från tidvattenströmmar och har utvecklat en så kallad undervattensdrake, DG500. I fjol höstas tecknade Minesto ett samarbetsavtal med Färöarnas kraftproducent och eldistributör SEV, och de första installationerna ska nu placeras ut i Vestmannasund, cirka 20 kilometer från Torshamn.

”Efter de första planerade installationerna i Vestmannasund är syftet med samarbetet med SEV att stegvis bygga ut upp till 70 MW produktionskapacitet”, heter det i pressmeddelandet.

Minestoaktien har haft en gynnsam utveckling sedan nyemissionen förra året. Hittills i år är aktien upp med 80 procent och klättrar med nära 7 procent på måndagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer