ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mindre uppgång på Wall Street – Dow Jones stängde på ny rekordnivå

  • Foto: Mark Lennihan

Torsdagen bjöd inte på någon större dramatik på USA-börserna där Dow Jones stängde på ny rekordnivå. Flygbolaget Delta Air Lines lyfte 1,1 procent efter att ha skruvat upp sin vinstprognos för helåret. 

USA-börserna hade fortfarande en del ånga i maskinen på torsdagen och vid stängning var S&P 500 upp 0,2 procent medan Dow Jones lyfte 0,9 procent till den nya rekordnivån 27.088. Nasdaq gick dock mot strömmen och backade 0,1 procent. 

På bolagsnivå har Delta Air Lines höjt sin vinstprognos för helåret till 6,75-7,25 dollar per aktie från det tidigare intervallet 6-7 dollar. Aktien steg med 1,1 procent. 

Sociala medie-tjänsten Snapchats moderbolag Snap har enligt Nyhetsbyrån Direkt fått en höjd riktkurs från Bank of America Merrill Lynch. Aktien steg med 2 procent. 

Bland Dow Jones-bolagen gick United Health i bräschen för uppgången med ett lyft på 5,5 procent i spåren av att Trump-administrationen skrotat ett förslag på att ta bort läkemedelsrabatter följt av storbanken Goldman Sachs som steg 2,6 procent. 

I tekniksektorn backade Apple 0,7 procent medan e-handelsjätten Amazon sjönk 0,8 procent. Twitter, som drabbades av tekniska problem under torsdagskvällen, sjönk med 0,8 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer