ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

MTG rapportrasar – Stockholmsbörsen kring nollan

Stockholmsbörsen inledde måndagens kring nollan. På rapportfronten rasar MTG med omkring 10 procent efter att ha sänkt sin tillväxtambition. 

Efter ett 20 minuters handel var både Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index och OMXS30 runt nollan. 

Rapportfloden avtog på måndagen till en rännil där e-sports och gamingbolaget MTG stod för morgonen enda kvartalsrapport. MTG levererade ett högre resultat än under samma kvartal i fjol men sänkt sitt mål för den organiska försäljningstillväxten till spannet 8-12 från tidigare 15 procent för helåret 2019. Aktien rasar med 10 procent. 

Bland OMXS30-bolagen tappar stålbolaget SSAB 0,7 procent medan låskoncernen Assa Abloy är ner 0,6 procent och storbanken Nordea tappar 0,5 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi gruvbolaget Boliden som stiger 0,9 procent följt av verkstadskoncernen ABB som är upp 0,5 procent och tobaksbolaget Swedish Match som ökar 0,6 procent. 

Bland övriga bolag backar spelbolaget Betsson med 6,2 procent medan byggbolaget NCC är ner 3,6 procent. 

Nordea har höjt sin rekommendation av massa- och pappersbolaget Stora Enso till köp från tidigare behåll. Aktien stiger med 3,1 procent i måndagens inledande handel. 

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics vd Fredrik Dalborg har beslutat sig för att lämna bolaget. Han kommer fortsätta i sin roll under uppsägningstiden. Aktien backar med 4,5 procent i den inledande handeln. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer