ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kinnevikbolagets resultat lägre än väntat

  • Kinneviks vd Georgi Ganev. Foto: Henrik Montgomery/TT

Mobiloperatören Millicom, som numera går under börsnamnet Tigo, rapporterar ett lägre resultat än väntat för det tredje kvartalet. 

Millicoms rörelseresultat landade på 178 miljoner dollar att jämföra med 209 miljoner dollar under föregående år. Omsättningen uppgick till 1.097 miljoner dollar (990). Ebitda-resultatet kom in på 620 miljoner dollar, mot väntade 650 miljoner, enligt Bloombergs konsensus. Det är oklart om siffrorna är jämförbara. Bolaget konstaterar dock själva att kvartalet var svagare än de väntat sig: 

”Vissa av våra marknader har upplevt en avmattning i den ekonomiska aktiviteten, vilket framför allt har påverkat vår kontantkortsaffär negativt, samtidigt som konkurrensen inom kontantkortsmobil har intensifierats i vissa länder. I spåren av detta är intäkts- och ebitda-tillväxten i kvartalet under våra förväntningar”, skriver bolagets vd Mauricio Ramos i rapporten.

Investmentbolaget Kinnevik meddelade i september att bolaget har beslutat att föreslå en utdelning av hela sitt innehav i Millicom till Kinneviks aktieägare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer