ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

Millicom fortsätter stiga medan Addtech faller

Mobiloperatören Millicom stiger för fjärde dagen i rad medan teknikhandelskoncernen Addtech faller utan att ha presenterat några nyheter. 

Torsdagens vinnare: 

Modejätten H&M var vid halv två det enda OMXS30-bolag som lyste grönt med en uppgång på 0,3 procent. 

Mobiloperatören Millicom, vars huvudägare Kinnevik för tillfället håller på att dela ut sina Millicomaktier till aktieägarna, stiger för fjärde dagen i rad och var vid lunchtid upp 2,1 procent. DNB påpekar i en analys att det kan finnas skattemässiga förklaringar bakom de senaste dagarnas uppgång, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Det krisande modebolaget Odd Molly fortsätter de senaste dagarnas rusning och är i skrivande stund upp 12,3 procent. Detta efter att aktien rusat med drygt 20 procent under både tisdagen och onsdagen i spåren av att Ilija Batljan klivit in som bolagets största ägare genom en apportemission, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Bettingbolaget Gaming Innovation Group har i sin rusat med 10,8 procent. 

Torsdagens förlorare: 

Teknikhandelskoncernen Addtech hade vid lunchtid rasat med 7,6 procent. Bolaget har inte släppt några nyheter under torsdagen. 

Bland OMXS30-bolagen går gruvbolaget Boliden i täten för nedgången med ett tapp på 2,9 procent följt av skogskoncernen SCA som tappar 1,9 procent och stålbolaget SSAB som backar 1,9 procent. 

Forskningsbolaget Oasmia drygade ut de senaste dagarnas nedgång med ett tapp på 6,6 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer