ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nynoterat bolag senarelägger serieproduktion av lastbil

Miljöteknikbolaget Inzile, som tillverkar den eldrivna lätta lastbilen PRO4, senarelägger tidpunkten för serietillverkningen av fordonet. 

Från början var planen att inleda egen serietillverkning innan årsskiftet men detta skjuts nu upp till första kvartalet nästa år. 

"Vi hade inte räknat med att en försening av finansieringen via IPO på ett kvartal skulle påverka vår tidplan. Dock kan vi nu konstatera att den förkortade ledtiden mellan erhållen finansiering och rekrytering av erfarna arbetsledare inte räcker till", skriver Inzile i pressmeddelandet.

Serietillverkningen kommer att ske i Inziles nya produktionsanläggning i Västervik med en planering som gör det troligt att klara en 30 procent större produktion under år 2020 än tidigare sagt, uppger bolaget.

Totalt planerar Inzile att 260 fordon produceras under nästa år, jämfört med den ursprungliga planen på att producera 60 fordon under 2019 och 200 fordon 2020. 

Inzile började handlas på First North den 27 juni. Sedan dess har aktien tappat 7,9 procent från teckningskursen på knappt 9,6 kronor. Strax innan klockan 15.30 på tisdagen handlas aktien runt 8,8 kronor och är därmed oförändrad för dagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies