ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Miljardvärderat medicinteknikbolag noteras på First North om två veckor

Medicinteknikbolaget Mentice har släppt sitt prospekt inför noteringen av bolaget på First North Premier. Första handelsdagen blir den 18 juni och bland de som åtagit sig att teckna finns investmentbolaget Bure, Fjärde AP-Fonden och Core Ny Teknik.

Introduktionspriset i noteringen är satt till 49 kronor per aktie, vilket skulle ge bolaget ett totalt marknadsvärde på 1,1 miljarder kronor.

Erbjudandet omfattar drygt 8,4 miljoner aktier varav drygt 6,7 miljoner utgör aktier som erbjuds av storägaren Priveq Investment samt en mindre grupp aktieägare. Resterande knappt 1,7 miljoner aktier är nyemitterade, enligt prospektet.

För att täcka eventuell övertilldelning i samband med noteringen kommer de säljande aktieägarna att erbjuda Pareto Securities en möjlighet att sälja ytterligare knappt 1,3 miljoner befintliga aktier.

Värdet av erbjudandet, om det tecknas fullt ut och övertilldelningsoptionen faller ut, uppgår till cirka 475 Mkr. Fem investerare har redan åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett totalt värde om 265 Mkr, vilket motsvarar cirka 56 procent av erbjudandet. De fem investerarna är Bure Equity, Berenberg Bank, Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder samt TIN Fonder med fonden Core Ny Teknik.

Bure Equity har åtagit sig att teckna mest och kommer begära att Mentice kallar till extra bolagsstämma för att få in sin representant Gösta Johannesson i styrelsen. Bure har även ingått avtal med den nuvarande storägaren Priveq Investment som ger investmentbolaget förköpsrätt om Priveq Investments vill sälja samtliga aktier efter noteringen.

Mentice beskriver sig själva som ett bolag med ”högteknologiska lösningar för simulering till medicinsektorn med fokus på den snabbväxande marknaden för endovaskulära ingrepp”. Bolaget siktar på en notering på Stockholmsbörsens huvudlista inom 12-18 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer