ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Miljardär som försökt få Trump åtalad vill ställa upp i presidentvalet

Hedgefondmiljardären och politiske aktivisten Tom Steyer ger upp försöket att ställa Donald Trump inför riksrätt och sällar sig istället till de som vill bli Demokraternas kandidat i presidentvalet 2020.

Tom Steyer säger i ett tillkännagivande på tisdagen att han kommer att fokusera på klimathotet och på att reformera det politiska systemet.

”Demokraternas andra kandidater har många bra idéer som absolut skulle föra landet framåt, men ingen av dem kan bli verklighet innan vi får ett slut på det fientliga övertagandet av vår demokrati”, skriver han i ett uttalande, rapporterar CNBC.

Tom Steyer har inte bara gjort sig känd som filantrop och miljöaktivist utan även för att han pumpat i miljontals dollar i rörelsen ”Need to impeach” som har som mål att riksrättsåtala den sittande presidenten Donald Trump.

Det uppdraget, liksom hans åtagande i rörelsen NextGen America som mobiliserar unga väljare, har han lovat att lämna i samband med att han tillkännagav sin kandidatur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer