1515
Annons

Midway säljer bolag – kassaflödeseffekt på 70 miljoner kronor

Industrikoncernen Midway avyttrar dotterbolaget Sigarth till den finska Rettig ICC-koncernen. I samband med avyttringen värderas bolaget till 75 miljoner kronor på skuldfri basis samt med sedvanlig justering för rörelsekapital. 

Saudi Aramcos vd: Världens oljereserver är farligt små

Saudi Aramcos vd Amin Nasser.
Saudi Aramcos vd Amin Nasser.Foto:Jon Gambrell

Kapaciteten av oljereserver i världen är alldeles för liten för att kallas hälsosam och säker, enligt statliga oljebolaget Saudi Aramcos vd Amin Nasser, rapporterar flera medier från en energikonferens i London på tisdagen.

Marknadens fokus är alldeles för kortsiktigt och ignorerar de begränsningar som just nu borde vara i fokus, nämligen de som finns på utbudssidan, menar Amin Nasser enligt Reuters.

”Just nu finns det inget fokus på att öka reservkapaciteten, vi pratar bara om vad som händer med efterfrågan om en lågkonjunktur inträffar i olika delar av världen”, sade han.

Reservkapaciteten i oljemarknaden är för närvarande extremt låg, omkring 1,5 procent av det totala utbudet, lyfte Aramco-vd:n fram.

Tömningen av reserverna kommer ske mycket snabbt när Kina beslutar sig för att överge nolltoleransen mot covid-19.

”Vi bör oroa oss för var vi är på väg. Om Kina öppnar kommer ni upptäcka att reservkapaciteten raderas ut totalt”, sade Amin Nasser enligt Bloomberg.

Övergången till grön energi, som drivits på av västerländska regeringar, har kritiserats för att ske för snabbt av Saudiarabien. Årets kraftiga prisrörelser i olje- och gasmarknaderna har tagits som bevis på att det behövs mer exploatering av fossila bränslen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera