ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Microsoft miljardinvesterar i Elon Musks tidigare AI-bolag

Teknikbolaget Microsoft meddelade på måndagen att bolaget kommer investera 1 miljard dollar i Openai, ett forskningsbolag som riktar in sig på artificiell intelligens (AI), skriver Reuters. 

Microsoft och Openai ska ha ingått ett partnerskap för att utveckla artificiell intelligens som ska användas till Microsofts molnplattform Azure. 

En av Openais medgrundare var Tesla-vd:n Elon Musk. I februari i år kom beskedet att Elon Musk lämnade bolaget helt efter att ha hoppat av styrelsen 2018. Han motiverade bland annat beslutet med att han ville fokusera på Tesla och rymdbolaget Spacex men uppgav också att det rådde delade meningar om i vilken riktning Openai skulle utvecklas.

Det var i maj i år som Microsoft lanserade nya verktyg för mjukvaruutveckling, i syfte att förenkla och optimera gränssnitt för bland annat artificiell intelligens (AI) och blockkedjeteknologi.

Amazon är för tillfället den dominerande spelaren inom molnutvecklingen med sitt Sverigeaktuella dotterbolag AWS, som etablerat sig med datalagringscenter i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer