ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mercedes spår rekordår trots svag januariförsäljning

Mercedes-Benz globala försäljning föll med 6,7 procent i januari jämför med samma månad 2018, men biltillverkaren spår trots det att 2019 blir det nionde raka året av rekordhög omsättning. Det fina i kråksången är nämligen att försäljningen i Kina ökade.

Det skriver Financial Times med hänvisning till ett uttalande.

Svagast var utvecklingen i Europa och USA, där försäljningen var drygt 11 procent sämre. På hemmamarknaden Tyskland föll försäljningen än mer, nära 12 procent.

Bättre gick det i Asien, där försäljningen var 1,3 procent sämre, men där Kinaförsäljningen ökade 4,8 procent. Allt sammantaget var första månaden förvisso sämre än fjolåret, men ändå den näst bästa januarimånaden i historien, skriver tidningen.

"2019 blir ett utmanande år för hela branschen. Vi hoppas nå en mindre försäljningsökning och vilket betyder nytt rekord för helåret", säger Mercedes styrelseledamot Britta Seeger.

Återupplivade versioner av Mercedes B-klass, CLA och GLE bör ge förbättrade försäljningsmöjligheter under andra halvan av året, menar Britta Seeger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer