ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mekonomen vinstvarnar: "Genomgående svagt resultat"

Mekonomen vinstvarnar för bolagets fjärde kvartal. "Det förväntade rörelseresultat är genomgående svagt i koncernen", skriver bolaget. Jämfört med analytikernas prognoser är det en kraftig försvagning.

"Vi har sett en onormalt svag marknad i hela Europa under det fjärde kvartalet. Vår bedömning är att vi har behållit våra marknadsandelar och vi tror på en stabilare marknad framåt", uppger bolagets vd Pehr Oscarson i ett pressmeddelande.

Även om Mekonomen spår en stabilare marknad framgent ser bolaget fortsatt behov av åtgärder. Dessa kommer att presenteras senast  i samband med bokslutskommunikén den 14 februari, uppger Pehr Oscarson.

Mekonomens rörelseresultat för det fjärde kvartalet förväntas landa mellan 105-115 miljoner, jämfört med 103 miljoner för det fjärde kvartalet 2017. Båda siffrorna är exklusive jämförelsestörande poster och integrationskostnader för de nyligen förvärvade bolagen FTZ och Inter-Team.

Det är rejält under även det lägsta estimatet i Bloombergs analytikersammanställning. Genomsnittsprognosen för rörelseresultatet låg vid 164 miljoner kronor, med lägsta estimat på 135 miljoner och högsta vid 178 miljoner.

Utöver den generella resultatförsvagningen inom koncernen kommer det fjärde kvartalet att påverkas negativt av jämförelsestörande poster om cirka 28 miljoner relaterat till hantering av lagerreturer, samt integrationskostnader för FTZ och Inter-Team om cirka 25 miljoner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer