ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Medieuppgifter: Leovegas bötfälls i Nederländerna

Nederländska spelinspektionen dömer Maltabaserade Leovegas att betala böter på 8,2 miljoner kronor för att ha erbjudit betting utan licens. Det skriver branschbevakaren iggamingbusiness.  

Enligt uppgifter dömer Spelinspektionen Kansspelautoriteit (KSA)  Leovegas döms att betala 350.000 euro, motsvarande 3,8 miljoner kronor för riktad marknadsföring utan licens. Dessutom ska det helägda bolaget Royal panda betala 400.000 euro, motsvarande mer än 4,3 miljoner kronor för samma tilltag. 

I utslaget står det att bolaget helt uppenbart riktade in sig på nederländska spelare trots att speljätten inte hade tillstånd att bedriva verksamhet i landet. 

Den nederländska spelmyndigheten KSA har bevakat Leo Vegas mellan augusti 2018 och januari 2019 och menar att bolaget har drivit websidor som var tillgängliga via IP-adresser i Nederländerna.

I februari i år röstade den nederländska senaten igenom ett lagförslag som ska göra det tillåtet att erbjuda casino- och sportspel på nätet till spelare. Mest troligt är att landet öppnar upp för spel under det första kvartalet 2021.

I samband med att lagen röstades igenom klubbades även ett förslag om att så kallade illegala speloperatörer ska få vänta minst två år innan de kan få en licens under den nya lagen, det som har kallats för en ”black out”-period.

Konkurrenterna Kindred och Betsson har fällts för exakt samma sak under de senaste två åren. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer