ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Medicinteknikbolaget stiger efter vd:s aktieköp

Medicinteknikbolaget Ambus aktie stiger 3,1 procent i onsdagens tidiga Köpenhamnshandel i spåren av att bolagets nye vd Juan-José Gonzalez köpt aktier för andra veckan i rad. På tisdagen handlade han aktier för 4,9 miljoner danska kronor. Han har nu investerat 8,1 miljoner kronor i bolaget, enligt Bloomberg. 

"Det är en mycket stark signal att han gör dessa köp med hans egna pengar och inte bara utnyttjar optioner", sade danska aktiemäklarchefen Nikolaj Holmsgaard på ABG, enligt nyhetsbyrån. 

Juan-José Gonzalez tillträdde som vd i maj efter att Lars Marcher fått lämna sitt uppdrag. 

I förra veckan nedjusterade bolaget sedan sina prognoser för både räkenskapsåret 2018/2019 och 2019/2020.

Anledningen till att tillväxtprognosen då reviderades var att bolaget bestämt sig för att fasa ut engångskoloskopet SC210. Testerna med SC210 i USA hade inte varit tillfredställande och bolaget beslutade att stoppa lanseringen av denna produkt. Nedjusteringen av ebit-prognosen motiverades med den lägre tillväxten samt investeringar i bolagets "kommersiella infrastruktur".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer