ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hållbart näringsliv

Fraktjätten samarbetar med H&M för hållbara transporter

  • Foto: DARRYL DYCK

Den danska logistikjätten Maersk går samman med Walleniusrederierna, flera storkunder och Köpenhamns universitet för att skapa framtidens bränsle.

Tillsammans med bolag som BMW, H&M, Levi Struss och Marks and Spencer bildar Maersk och Walleniusrederierna den så kallade ”LEO-koalitionen”, som arbetar för ett framtida bränsle med bas av etanol. 

”Klimatförändringar är en verklighet och en verklig utmaning för alla branscher, inklusive modebranschen. Vi är medvetna om vårt ansvar och har åtagit oss att minska vårt avtryck i varje del av värdekedjan, viket inkluderar hur våra produkter skickas till kunderna”, säger H&M:s hållbarhetschef Helena Helmersson.

Köpenhamns universitet kommer under andra kvartalet av 2020 gå in i fas två vilket innebär att testa bränslet i riktig miljö. 

Sjöfartstransport står i dag för 2–3 procent av det globala koldioxidutsläppet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer