ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Magdalena Bonde ny vd på Eniro

  • Styrelseledamoten Magdalena Bonde tar över vd-posten i Eniro. Foto: Pressbild

Styrelseledamoten Magdalena Bonde tar över vd-posten i Eniro senast till slutet av sommaren. Därmed har hon gjort dubbel comeback efter att ha fått sparken som bolagets Sverigechef för fem år sedan.

Magdalena Bonde kommer att tillträda som vd senast den 12 augusti i år. Hon kommer att sitta kvar i bolagets styrelse, där hon tog plats för ett år sedan.

Redan då gjorde Magdalena Bonde comeback efter att hon fått sparken som vd för Eniro Sverige sommaren 2014. Beslutet motiverades av den dåvarande vd:n Johan Lindgren med att försäljningsutvecklingen varit för svag i den svenska verksamheten.

Sedan dess har det hänt en hel del i bolaget. Johan Lindgren själv fick sparken hösten 2014 efter att styrelsen fattat misstankar om han skulle ha blåst upp bokföringen. Det hela slutade med en förlikning 2015.

Våren 2016 drabbades styrelsen av massavhopp och samma år petades den dåvarande vd:n Stefan Kercza till förmån för Örjan Frid som fick i uppdrag att leda en stor omstrukturering av verksamheten.

Det arbetet är nu avslutat och därför krävs en ny vd som kan fokusera på verksamhetsutveckling enligt styrelseordföranden Arne Myhrman.

”Personen som ska leda det arbetet bör ha en god kännedom om branschen, tekniken, kunder och applikationer. Magdalena Bonde bar många av de erfarenheter och kompetenser som kommer att behövas inför den framtida utvecklingen”, säger han till Di.

Arne Myhrman nämner också Magdalena Bondes tidigare erfarenheter inom det han själv kallar ”det äldre Eniro”.

Hur ska man som utomstående tolka att hon blir vd när hon fått sparken som Sverigechef tidigare?

”Om det var henne fel att hon fick sparken har alla rätt att begå misstag. Ett misstag är okej, två är inte bra”, säger Arne Myhrman.

Samtidigt understryker han att han inte vet varför Magdalena Bonde fick sparken som Sverigechef och säger att utnämningen är ett ”långsiktigt engagemang”.

”Det finns ett förtroende för Magdalena, för hennes kunskap och erfarenhet. Hon börjar inte med en prick i protokollet”, säger Arne Myhrman.

Nuvarande vd:n Örjan Frid avgår i samband med att Magdalena Bonde tillträder sin tjänst. Något avgångsvederlag kommer inte att utgå enligt pressmeddelandet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies