ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mackmyra rasar efter att bolaget inte nått sin planerade försäljningsnivå

  • Foto: JESSICA GOW / TT

På fredagskvällen meddelade whiskeytillverkaren Mackmyra att bolaget inte nådde sin planerade försäljningsnivå och att det kommer krävas ytterligare kapitaltillskott. Aktien rasar med drygt 18 procent i måndagens inledande handel. 

Det var efter börsstängning på fredagen som Mackmyra meddelade att bland annat den varma sommaren lagt sig som en våt filt över bolagets tillväxt. 

”Sammantaget når Mackmyra trots tillväxt för helåret 2018 inte den försäljningsnivå som planerats och som verksamheten organiserats utifrån, varför den ökning som varit i årets omkostnader tynger årets resultat och kassaflöde i större utsträckning än planerat”, skriver Mackmyra i ett pressmeddelande vilket Di tidigare rapporterat om.  

Bolaget flaggade även för att det kommer krävas ytterligare kapitaltillskott för att verkställa den operationella och finansiella plan som bolaget håller på att slutföra. 

”Således kommer en kapitalanskaffning att vara nödvändig. Formen och storleken på denna avses att fastställas och kommuniceras under Q1 2019 med ett planerat genomförande från Q2 2019”, skriver Mackmyra. 

Beskedet mottogs med förskräckelse på aktiemarkanden och aktien rasar med 18,5 procent på måndagsförmiddagen. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies