1515
Annons

M och KD vill kunna bromsa ökad regeringsmakt

Foto:Marko Säävälä/TT

M och KD går delvis emot regeringens plan på att öka sin makt för att kunna fatta snabba beslut mot smittspridning.

Även Lagrådet vill att regeringen klargör delar i lagförslaget, och tycker att det gått väl snabbt i svängarna.

Innehåll från VerizonAnnons

Ny studie: Strategisk osäkerhet efter pandemin

Arbetslivet blir sig antagligen aldrig mer helt likt efter pandemin. För att kunna stå stark även framöver krävs flexibla och robusta företag, enligt en färsk studie.

Ta del av hela rapporten ”Business, reimagined” här.     

Sett i backspegeln gick övergången från kontors- till hemarbete under pandemin förvånansvärt smidigt. En studie från telekomjätten Verizon visar att 70 procent av tillfrågade tjänstemän ansåg att de var mer effektiva när de arbetade hemifrån. Även en majoritet av cheferna kände sig bättre rustade att fatta snabba och strategiska beslut och införa ny teknik som en följd av nyordningen på arbetsmarknaden.

Trots att pandemisituationen för tillfället är mindre akut än tidigare, har i stället en känsla av strategisk osäkerhet börjat infinna sig. Två tredjedelar av företagsledarna, 66 procent, hävdar att pandemin har blottlagt svagheter i deras strategi, medan 60 procent säger att de har svårt att hitta ett tydligt förhållningssätt till nya marknadsmöjligheter.

– Osäkerheten är inte förvånande. De flesta företagsledare såg inte pandemin komma, vilket påverkar människors förtroende. Men svaret är inte att eliminera osäkerhet – om det ens vore möjligt. I stället måste företagsledare bygga robusta organisationer som kan anpassa sig för att hantera chocker och överraskningar, säger entreprenören, CEO:n och managementprofessorn Margaret Heffernan, i rapporten.

”Många företag är lyckligt ovetande”

Teknik är viktigt för att skapa motståndskraft i en organisation som inte bara kan ta smällar, utan som kan blomstra och komma tillbaka ännu starkare. Molnbaserade lösningar har varit avgörande för att göra det möjligt för företag att snabbt bli mer flexibla – oavsett om de vill ta tillvara en möjlighet eller möta ett hot.

Rita McGrath, professor vid Columbia Business School, menar att företagsledare måste ställa sig ett antal frågor kring hur tekniken stödjer kundupplevelsen: 

– Var förbättrar den här tekniken upplevelsen för kunderna - och var gör den inte det? Problemet är att många företag implementerar teknik via dåligt designade system, samt att även om teknik kan erbjuda effektivitet, så fokuserar företag ofta mest på kostnadsbesparingar.

Negativa upplevelser, exempelvis utdragna supportsamtal och osmidig samtalshantering, kan tära ordentligt på kundlojaliteten.

– Många företag är lyckligt ovetande om vilken frustration de orsakar sina kunder. Här tror jag att företag helt enkelt gör felbedömningar. De vet inte ens om när de har förlorat en kund, säger Rita McGrath.

Företag står inför utmaningar som innefattar nya konsumentbeteenden, kompetensbrist och förändrade förväntningar från de anställda. Därtill tillkommer ekologiska omställningar, nya politiska riktlinjer samt den ständigt ökande takten av teknisk innovation.

I stället för att sticka huvudet i sanden menar Rita McGrath att ledare måste övervinna trögheten och påskynda sina organisationers transformationstakt. På så sätt det kan de definiera framtiden istället för att vänta på att framtiden ska definiera dem.

Här kan du ladda ner hela rapporten för att läsa mer    

Vill du veta mer? Följ Verizon Business på LinkedIn och Twitter:

VBG LinkedIn

VBG Twitter 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Carnegie sänker riktkursen för EQT – här är dagens rekar

Carnegie har skruvat ned sin riktkurs för riskkapitalbolaget EQT medan SEB har sänkt sin för nischbanken Collector. Här är en sammanställning av onsdagens rekommendations- och riktkursförändringar. 

SEB sänker riktkursen för Collector Bank från 35 till 29 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 28,03 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för EQT från 331 till 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 226 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Tele2 från 150 till 132 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängd på 99,38 kronor. 

Deutsche Bank sänker riktkursen för Boliden från 360 till 350 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 362,95 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Sinch från 80 till 60 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 16,46 kronor. 

Goldman Sachs höjer riktkursen för Loomis från 335 till 355 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Aktien stängde på 280,2 kronor. 

Goldman Sachs höjer riktkursen för Securitas från 75 till 80 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Aktien stängde på 81,66 kronor. 

Morgan Stanley sänker riktkursen för Skanska från 160 till 150 kronor. Rekommendationen jämvikt upprepas. Aktien stängde på 145,95 kronor. 

Jefferies sänker riktkursen för Skistar från 145 till 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 109,1 kronor. 

Carnegie höjer riktkursen för Munters från 70 till 93 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 84,25 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Garo från 155 till 105 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 106,7 kronor. 

Källor: Finwire, Bloomberg. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera