ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lundin Petroleum plöjer ned 7 miljarder i Nordsjöfält

Lundin Petroleums investering i Luno II-projektet kommer att bli 6,4 miljarder norska kronor, motsvarande nästan 7 miljarder svenska kronor. Det avslöjade Kristin Færøvik, operativ chef på Lundin Norway, på torsdagen, skriver E24.

Lundin Norway står i begrepp att lämna ifrån sig utbyggnadsplaner till myndigheterna och har tidigare inte kommunicerat offentligt hur stor investeringen blir. Luno II är ett satellitfält till Edvard Grieg-fältet i Nordsjön, där Lundin tidigare beräknat att man kan utvinna 40 till 100 miljoner fat extra utöver Edvard Grieg-utvinningen.

En del av investeringsbudgeten kommer att användas till att bygga Luno II, en del kommer att läggas på Edvard Grieg-plattformen, skriver E24.

”60 procent kommer att investeras i Norge”, säger Kristin Færøvik i samband med Norsk Olje og Gass årsmöte på torsdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer