ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Londonbörsen avvisar ”oönskat” miljardbud: ”förvånade och besvikna”

  • Foto: Chris J. Ratcliffe

Londonbörsen avvisar budet från börsoperatören Hong Kong Exchanges and Clearing, HKEX och beskriver budet som ”oönskat”. Det meddelar Londonbörsen i ett pressmeddelande. 

Londonbörsen skriver att styrelsen tillsammans med finansiella och juridiska rådgivare tackar nej till budet som de beskriver som ”oönskat, vagt och mycket villkorat”.

Hongkongs erbjudande har enligt en enhällig styrelse grundläggande brister och det finns ingen anledning att fortsätta dialogen, skriver styrelse. 

I ett offentligt brev till Hongkong skriver Londonbörsens styrelseordförande Don Robert att de är både förvånade och besvikna över att Hongkongbörsen gjorde frieriet offentligt bara två dagar efter att London tagit emot erbjudandet.

HKEX bud ligger på kursnivån 83,61 pund; en kombination av 20,45 pund kontant och 2.495 nyemitterade HKEX-aktier per LSEG-aktie.

Budet motsvarar en premie på 22,9 procent jämfört med tisdagens stängningskurs på 68,40 pund. Totalt är budet värt 29,6 miljarder pund, motsvarande 353,7 miljarder kronor.

Läs mer: Stormaktsspel hotar jättebudet på Londonbörsen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer