ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Londonaktör tar position i Cinnober – säger nej till bud

En eventdriven förvaltningsaktör i London har tagit en position om runt 8 procent av kapitalet i Cinnober och kommer att säga nej till Nasdaqs bud.

Det erfar Nyhetsbyrån Direkt i samband med att acceptperioden för Nasdaqs bud om 75 kronor per aktie i fintech-bolaget Cinnober nu går ut. 

Anledningen är att budnivån anses som klart för låg, inte minst då Cinnobers kärnverksamhet går allt bättre. Cinnobers kärnverksamhet uppvisade ett justerat ebitda-resultat om 16 miljoner kronor för det tredje kvartalet, den bästa utvecklingen under ett enskilt kvartal på ett decennium. Därefter har tre mellanstora order delgivits.

Samma hållning som Londonaktören har Invium Partners - tre privatpersoner som tillsammans håller drygt 11 procent av aktierna - vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om sedan tidigare. Deras beslut om att säga nej till budet ligger också fast, enligt vad gruppens talesperson David Zetterlund uppger för Nyhetsbyrån Direkt på fredagen.

På torsdagen meddelade Swedbank Robur, med 9,7 procent av kapitalet i Cinnober, slutgiltigt på sin hemsida att inte heller de kommer att acceptera det liggande budet.

Swedbank Robur Ny Teknik var en av aktörerna som köpte aktier i Cinnobers riktade emission under 2017 vilken skedde till kurs om 86:67 kronor per aktie. Handelsbanken Fonder, som håller 8,9 procent av aktierna enligt ägardatatjänsten Holdings, deltog också i den emissionen.

Därutöver har Spiltan Fonder, med 1,1 procent av kapitalet, ansett att budet är för lågt. Samma hållning har kapitalförvaltaren Coeli som enligt tidigare Di.se-rapportering har omkring 2 procent av kapitalet i Cinnober.

"Budet föreföll lågt när det meddelades" säger Mikael Petterson på Coeli till Nyhetsbyrån Direkt. 

Efter att budet lades var sedan rapporten för det tredje kvartalet positiv och därutöver har Cinnober vunnit order som kan förväntas ha en hög lönsamhet, fortsätter han.

Flera av de aktörer som Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med och som inte accepterar nuvarande bud, framhåller att ett första steg från Nasdaqs sida åtminstone vore att lägga ett bud som åtminstone ligger i paritet med den riktade emissionen som gjordes under 2017.

Därutöver påpekas det från detta ägarled att det eventuella nyemissionshot som fanns i samband med att Nasdaq lade sitt bud kort efter sommaren nu förefaller vara bortblåst.

Efter halvårsrapporten i slutet av augusti bottnade Cinnober på kursen 49 kronor, därefter tog budspekulationerna fart.

"Jag tror inte att kursen kommer att falla särskilt mycket även om Nasdaq skulle dra tillbaka sitt bud. Cinnobers läge är så pass mycket bättre i dag och det eventuella nyemissionshotet förefaller bortblåst", säger en företrädare för den Londonaktör som innehar kring 8 procent av kapitalet till Nyhetsbyrån Direkt.

Sammantaget ser alltså ägare med åtminstone omkring 40 procent av kapitalet i Cinnober ut att avfärda Nasdaqs bud samtidigt som deadline stundar på fredagen. Även sajten Global Investor Group konstaterade på torsdagen att Nasdaq inte ser ut att nå upp till uppsatt tröskelnivå om 90 procent av aktierna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer