ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Löfven: Då kan EU ge britterna mer tid

Statsminister Stefan Löfven ser det som en möjlighet att från EU:s sida ge mer tid till Storbritannien att få ett utträdesavtal med EU på plats. Frågan är aktuell inför ett toppmöte i EU nästa vecka och sedan Theresa Mays omstridda utträdesavtal röstats ned en andra gång i underhuset i London.

Men enligt Stefan Löfven är det logiskt att ställa villkor för att bevilja mer tid.

”Det finns en logik i det naturligtvis, att man inte bara skjuter fram något som ser likadant ut om ett antal veckor eller månader – så att problemet är kvar”, säger han på en pressträff i riksdagen.

Hur villkoren ska utformas vill Löfven diskutera med de andra EU-ledarna innan han sätter ned foten.

”En del säger att det måste villkoras med någon uppgift som ska lösas eller någon handling som ska genomföras. Andra vill utan villkor ge tiden”, säger Löfven.

”Jag vill gärna diskutera med de andra och se, men Sverige har som princip varit för att se om vi kan hjälpa till och göra det här så bra som möjligt”, tillägger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer