ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ljusen i börsmörkret – bolagen som står emot stormen

  • Fastighetsbolaget Wallenstam, Fabege och Erik Selins Balder står emot börsstormen. Foto: Jack Mikrut; Pressbild; Oskar Omne

De nya hoten om tullar från den amerikanska presidenten Donald Trump har inneburit en stor smäll på börsen. Men det finns några bolag som har klarat sig bättre. 

Fastighetsbolagen står pall i börsstormen. Fastighetsjätten Balder är vid 9.50 på fredagsmorgonen upp 1,6 procent medan Fabege och Wihlborgs fastigheter avancerar 1,2 respektive 1,5 procent vardera. 

Wallenstam stiger runt 0,9 procent, Castellum är upp med 0,6 procent och Kungsleden och Hemfosa stiger med 0,4 respektive 0,3 procent.

Även investmentbolaget Vostok New Ventures avancerar på börsen efter att ha investerat ytterligare i e-hälsobolaget Babylon. Investeringen i den nya rundan innebär en rejäl uppvärdering av innehavet och aktien stiger 6,4 procent.

Nätmodehandlaren Boozt lyfter drygt 3 procent på börsen efter gårdagens lyft på 2 procent. Under torsdagen släppte konkurrenten Zalando en urstark rapport vilket fick aktien att lyfta tvåsiffrigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer