ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Liten premie i fastighetsbolagets riktade emission

  • Fastighetsbolaget Trianon äger och förvaltar Rosengård Centrum. Foto: Jenny Leyman

Kursen i den riktade emission av aktier som fastighetsbolaget Trianon vid Stockholmsbörsens stängning på onsdagen meddelade sin avsikt om att genomföra blev 100 kronor per aktie efter ett accelererat book building-förfarande. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det motsvarar en premie om 2 procent jämfört med stängningskursen för bolagets aktie på onsdagen.

Trianon tillförs 210 miljoner kronor före emissionskostnader.

”Mot bakgrund av det stora intresset från investerare har därutöver Mats Cederholm, Jan Barchan och Olof Andersson, direkt och/eller genom bolag, sålt 800.000 befintliga aktier av serie B på samma villkor som i nyemissionen”, meddelas det samtidigt.

På köpsidan i den riktade emissionen och aktieförsäljningen finns ett antal institutionella och andra investerare, däribland Länsförsäkringar Fonder, Grenspecialisten och SEB Fonder.

Efter transaktionen kommer Mats Cederholm, Jan Barchan och Olof Andersson att inneha sammanlagt cirka 60 procent av aktierna och 71 procent av rösterna i Trianon.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 6 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter nyemissionen.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att på ett snabbt och effektivt sätt möjliggöra fortsatt expansion genom värdeskapande investeringar i nyproduktion och befintligt bestånd, genomföra förvärv samt att diversifiera aktieägarbasen i bolaget och främja likviditeten i bolagets aktie, heter det.

Emissionen sköttes av ABG Sundal Collier och Nordea Bank. Advokatfirman Vinge var legal rådgivare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer