ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

L i Stockholm och Uppsala vill ha Ullenhag som ny partiledare

  • Foto: Christine Olsson/TT

Liberalerna i Stockholms stad meddelade på torsdagskvällen att de nominerar Erik Ullenhag som ny partiledare efter Jan Björklund. Även Liberalerna i Uppsala beslutade sig på torsdagen för att nominera Erik Ullenhag. 

Striden om partiledarposten i Liberalerna närmar sig ett avgörande och i veckan har distrikten börjat lämna sina nomineringar till valberedningen. Själva valet av ny partiledare går av stapeln under ett extra landsmöte den 28 juni. 

Tidigare i veckan stod det klart att Liberalerna i Östergötland vill se Nyamko Sabuni som ny partiledare, vilket Di tidigare rapporterat om. På torsdagen stod det sedan klart att Liberalerna i Stockholms stad nominerar Erik Ullenhag. 

”De resultat från medlemsomröstningar, synpunkter och inspel som inkommit har visat att Stockholmsliberalerna tycker att Erik Ullenhag är bäst lämpad att axla ledarskapet framåt”, säger Lotta Edholm, ordförande för Liberalerna Stockholms stad, i ett pressmeddelande. 

Även Liberalerna i Uppsala meddelade på torsdagen att man nominerar Erik Ullenhag som ny partiledare. 

”Den rådgivande omröstningen som alla medlemmar i Uppsala län deltog i ligger till grund för vårt beslut. Det var en enig styrelse som fattade beslutet om att nominera Erik Ullenhag. Processen har varit transparent, öppen och väldigt vänlig här i länet.” säger Malin Sjöberg-Högrell, förbundsordförande för Liberalerna Uppsala län, i ett pressmeddelande. 

Flera länsförbund har även genomfört rådgivande medlemsomröstningar för att se vilken kandidat som har stöd hos medlemmarna. 

I Västmanland fick Nyamko Sabuni 100 röster i medlemsomröstningen medan Erik Ullenhag fick 75 röster och Johan Pehrson åtta röster. I Gävleborg fick Nyamko Sabuni 106 röster, Erik Ullenhag 72 och Johan Pehrson fem röster. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer