ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Leovegas slår förväntningarna – men aktien faller tungt

Spelbolaget Leovegas rapporterar ett rörelseresultat som var bättre än analytikernas förväntningar. Bolaget har sett en positiv start på november men spelmarginalen i oktober månad var lägre än normalt.

Leovegas intäkter steg organiskt med 12 procent till 88,2 miljoner euro och rörelseresultatet landade på 6 miljoner euro, upp från 3,5 miljoner under samma period i fjol. 

Ebitda-resultatet ökade med över 40 procent och uppgick till 12,7 miljoner euro. Här låg förväntningarna på 10,8 miljoner, enligt Reuters sammanställning.

”Under det tredje kvartalet fortsätter vi att visa framsteg i en svårnavigerad miljö och genererar en tvåsiffrig tillväxt för såväl omsättning som rörelseresultat. Ökad regulatorisk komplexitet i flera av våra huvudmarknader innebär vissa utmaningar på kort sikt, men höjer även barriärerna i sektorn, vilket gynnar etablerade bolag”, skriver bolagets vd Gustaf Hagman.

Spelmarginalen i oktober, månaden efter det tredje kvartalet, har varit lägre än normalt med flera stora vinnare samtidigt som Tyskland påverkas av begränsningar inom betalningar, påpekar Leovegas. 

”Den underliggande tillväxten under oktober är fortsatt god vilket bekräftas av en positiv start på november. Vid en normaliserad spelmarginal under oktober hade intäkterna uppgått till cirka 28,5 miljoner euro och tillväxttakten hade varit 9 procent”, skriver spelbolaget.

Rapporten togs inte väl emot av marknaden. Efter en knapp timmes handel är Leovegas ned 8,3 procent på Stockholmsbörsen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer