ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Leo Vegas går mot strömmen – vinsten tydligt över förväntan

Spelbolaget Leo Vegas redovisade ett ebita-resultat om 15,1 miljoner euro under det andra kvartalet. Väntat var 11,1 miljoner, enligt Bloombergs sammanställning av fem analytikers estimat. Intäkterna uppgick till 94,4 miljoner euro vilket är en ökning med 8 procent från samma period förra året. 

”Leo Vegas levererar en god tillväxt med hög lönsamhet i en svårnavigerad miljö. Q2 2019 är vårt bästa kvartal någonsin och vi fortsätter att ta marknadsandelar,” skriver Gustaf Hagman, vd och koncernchef om rapporten. 

Den organiska tillväxten i lokala valutor var 8 procent. Vinsten par aktie uppgick till 0,07 euro. 

”Tillväxten har under perioden varit god på de flesta av våra marknader. Storbritannien fortsätter dock att vara utmanande. Exkluderat Storbritannien uppgick den organiska tillväxten till 26 procent. Sverige har samtidigt funnit en ny bas att växa från efter den nya regleringen och våra intäkter har utvecklats positivt månad för månad under kvartalet”, skriver vd Gustaf Hagman i rapporten.  

Spelbolagets kunder uppgick till 334.961 vilket är en ökning med 8 procent, antalet återkommande kunder ökade med 12 procent. 

Bolaget skriver att de beviljades spellicens i Spanien och att de kunde lansera sin sajt efter två veckor. Bolaget valde däremot inte att ansöka om spellicens på den nyligen omreglerade marknaden i Schweiz. 2,2 miljoner av intäkterna i det andra kvartalet kom från Schweiz. 

Leo Vegas skriver att de under det första halvåret med en omreglerad spelmarknad i Sverige nu fått en fingervisning om hur den kan komma att se ut på lång sikt.

”Vi är nöjda med vår egen utveckling i Sverige och bedömer att vi tar marknadsandelar. Leo Vegas är i dag det enskilt största casinovarumärket i Sverige. Vårt fokus på produkt och kundupplevelse, erfarenhet från reglerade marknader samt ett starkt varumärke bidrar till vår positiva utveckling”, skriver Gustaf Hagman i rapporten. 

Leo Vegas upprepar sina finansiella mål för 2021 om 600 miljoner euro i intäkter och ett ebitda-resultat om 100 miljoner euro 

I Di TV:s Börsmorgon, som sänds klockan 08.45, får du ta del av de senaste kommentarerna och marknadsreaktionerna på Leo Vegas rapport.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies