1515
Annons

Lätt uppåt på Stockholmsbörsen – banker i topp

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen rörde sig försiktigt uppåt i den inledande handeln på fredagen. Oroligheter i Saudiarabien lyckades inte ta index från ett positivt territorium.

Innehåll från JungheinrichAnnons

Jungheinrich bidrar till den cirkulära ekonomin – med klimatsmarta truckar

Leasingperioden på en truck är normalt 5-7 år. Jungheinrich:s två fabriker för rekonditionering säkerställer att livslängden för en truck fördubblas vilket är en vinst för såväl miljö som plånbok.

Ledande intralogistikleverantören Jungheinrich startade upp sin unika, industriella rekonditioneringsverksamhet 2006. Idag renoveras ungefär 7 000 truckar om året i fabrikerna i Dresden, Tyskland och Ploiesti, Rumänien.

– Vi är ensamma i branschen om att ha dedikerade fabriker för begagnade truckar. Det har verkligen varit en framgångssaga, berättar Jacob Trevett, Sales Director Rental & Used, på Jungheinrich.

Betydligt skonsammare för miljön

Rekonditioneringsprocessen utförs i sex steg enligt en standardiserad metod där man demonterar trucken, byter ut slitna komponenter, bygger ihop och lackerar om trucken. Varje steg genomgår dessutom rigorösa kvalitetskontroller. Resultatet är en begagnad truck med i princip samma prestanda som en ny – men betydligt skonsammare för miljön.

– Vi siktar på att bli en CO2-neutral verksamhet. Med rekonditionering av begagnade truckar bidrar vi till en cirkulär ekonomi och sparar därmed stora mängder koldioxid, om man jämför med nyproduktion. Och man får i princip en ny truck, berättar Jacob Trevett.

Här kan du se hur en rekonditionering går till 

Samma garanti som en nyproducerad truck

Ytterligare en stor fördel med att hyra eller köpa en begagnad truck är kostnaden, som blir upp till 30 procent lägre än vid nyproduktion – och garantin är alltid densamma, understryker Jacob Trevett.

– Användaren får exakt samma trygghet som vid köp av en ny truck, både när det gäller kvaliteten och villkoren. Vi erbjuder fullservice och 12 månaders garanti. 

94 procent återanvänds

Tack vare storskalig rekonditionering av truckar återanvänds idag 94 procent av truckarna. 

– Vi betraktar en rekonditionerad truck som en ny – fast till ett lägre pris, avslutar Jacob Trevett.

Läs mer här 

Om Jungheinrich 

Jungheinrich är en av världens ledande leverantörer inom intralogistik, med ett omfattande produktsortiment inom materialhantering, automatiserade system och intralogistiktjänster. Jungheinrich erbjuder allt från en enstaka truck till stora nyckelfärdiga lager. Jungheinrich är expert på kundanpassade intralogistiklösningar i linje med konceptet Industry 4.0.

 

Mer från Jungheinrich

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jungheinrich och ej en artikel av Dagens industri

VO2 Cap köper bolag för 55 Mkr

VO2 Cap förvärvar bolaget Borg & Owilli för en fast köpeskilling om 55 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Av köpesumman erläggs 20 miljoner kronor i form av nyemitterade aktier i VO2 till en teckningskurs om 8,50 kronor per aktie, medan resterande 35 miljoner kronor erläggs kontant.

Den riktade emissionen som VO2 Cap gör uppges innebära en utspädning för befintliga aktieägare om cirka 4,6 procent.

Tilläggsköpeskilling för aktierna kan komma att uppgå till högst 62,5 miljoner kronor baserat på Borg Owillis ebit-resultat för de individuella bokslutsåren 2022-2025. Total köpeskilling kan därmed uppgå till högst 117,5 miljoner kronor.

Borg Owilli uppges vara en av landets ledande contentbyråer och omsatte 90 miljoner kronor under 2021 med ett ebitda-resultat på 12,4 miljoner kronor, motsvarande en ebitda-marginal om 13,8 procent. Bolaget har 49 anställda.

Säljare av Borg & Owilli är DBMO Holding och tillträde skedde på fredagen. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera