ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lastbilskoncernen fortsätter tappa efter rapport

Den tyska lastbilskoncernen Traton, där bland annat Scania ingår, går mot en röd vecka i spåren av bolagets första rapport som noterat bolag. På torsdagen backar aktien med nästan 4 procent. 

På måndagen var det dags för börsnykomlingen Traton att presentera sina siffror för den första halvan av 2019. Orderingången för lastbilar uppgick till 109.208 enheter, motsvarande en nedgång om 5 procent, medan försäljningen av bussar backade med 12 procent till 11.281 fordon, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Rapporten fick ett ljummet mottagande på Stockholmsbörsen och aktien backade med 0,4 procent under måndagen. Sedan dess har nedgången dock accelererat och i skrivande stund är aktien ner 9,3 procent från fredagens stängningskurs på 286 kronor. 

Jämfört med noteringskursen på omkring 285 kronor har aktien nu tappat 8,9 procent till torsdagens 259,5 kronor per aktie. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer