ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Larry Fink: Fler och fler pratar om att lämna Kina

  • Larry Fink, vd och medgrundare till kapitalförvaltaren Blackrock. Foto: Justin Chin/Bloomberg
  • Foto: Keith Bedford

Vd:n och medgrundaren till världens största kapitalförvaltare Blackrock, Larry Fink, säger i en intervju med CNBC att fler och fler företagsledare förbereder sig på att lämna Kina.

Alternativet att vänta på en lösning i handelskonflikten mellan Kina och USA blir mer och mer ohållbart, menar han.

”Folk väntar inte, bolagen är inte beredda att vänta in slutet av det här”, säger han i CNBC:s  Squawk Box.

Redan har över 50 multinationella bolag, inklusive Apple, Nintendo och Dell, valt att flytta delar av sin verksamhet från Kina. Många flyttar istället till Vietnam, ett exempel är sportutrustningsbolaget Brooks Running, som till årets slut kommer att ha flyttat 8.000 arbetstillfällen från Kina till Vietnam.

Den kinesiska ekonomin visar också tecken på att ta skada av handelskriget. Tillväxten i andra kvartalet uppgick till 6,2 procent, den lägsta på 27 år, och exporten i juni föll med 1,3 procent.

”Jag tror att trenden i Kina kommer att fortsätta nedåt. I det långa loppet måste Kina hitta nya vägar att stimulera sin inhemska ekonomi”, säger Larry Fink.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer