ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Läkemedelsjätte höjer helårsprognoser – aktien stiger

Läkemedelsbolaget Novartis höjer guidningen för resultat och vinst efter att bolagets generikaenhet framgångsrikt lyckats konkurrera med flera av konkurrenternas storsäljare. Aktien öppnade uppåt på torsdagen.

Schweiziska Novartis kärnintäkter steg med 20 procent justerat för valutaförändringar till 3,6 miljarder dollar med en omsättningsökning på 8 procent till 11,8 miljarder dollar under det andra kvartalet, jämfört med samma period föregående år. Refinitivs konsensusestimat för omsättning låg på 11,5 miljarder dollar.

Novartis räknar nu med att kärnvinsten kommer växa med 10-15 procent, upp från tidigare guidning om höga ensiffriga procenttal. Även försäljningsprognosen justerades upp till intervallet 5-9 procent.

Läkemedelsbolaget reviderar också prognosen för försäljning av det storsäljande preparatet Sandoz, som nu väntas komma in i linje med föregående år till låga ensiffriga procenttal i tillväxt. 

Vid rapportkonferensen tillkännagavs också att bolaget avsatt 700 miljoner dollar för väntade förlikningar gällande mutor som betalats ut till läkare för överförskrivning av bolagets läkemedel.

Novartis aktie öppnade omkring 3 procent upp på den schweiziska börsen på torsdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer