ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Läkemedelsjättar bekräftar samgående inom generika

  • Foto: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Den amerikanska läkemedelsjätten Pzifer bekräftar på måndagen medieuppgifter om att bolaget slår samman sin verksamhet för icke-patenterade läkemedel, Upjohn, med generikatillverkaren Mylan.

Genom fusionen bildas en ny global säljare av lågprisläkemedel i en affär där Pfizers aktieägare får en 57 procent av bolaget, medan Mylans ägare tilldelas resterande 43 procent. Det uppger Pfizer i ett pressmeddelande på måndagen efter att bland andra Wall Street Journal och Reuters rapporterat om den kommande affären under helgen.

Det nya bolaget förväntas ha intäkter 2020 om mellan 19 och 20 miljarder dollar med ett förväntat rörelseresultat i intervallet 7,5 till 8 miljarder dollar. De förväntade synergieffekterna från affären förväntas uppgå till 1 miljard dollar att realiseras till 2023.

Styrelserna i både Mylan och Pfizer har enhälligt godkänt sammanslagningen. Det nybildade bolaget kommer att ledas av Mylans nuvarande ordförande Robert J. Coury som blir arbetande styrelseordförande.

Mylan förvärvade det svenska läkemedelsbolaget Meda 2016. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer