ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Goldman Sachs vinstmissar – faller i förhandeln

  • Foto: Richard Drew

Den amerikanska storbanken Goldman Sachs redovisade en vinst per aktie på 4,79 dollar vilket var något under analytikernas prognos på 4,86 dollar enligt Bloombergs sammanställning. Aktien backar drygt1 procent i förhandeln. 

De amerikanska bankrapporterna fortsätter att rulla in på löpande band under tisdagen. Andre man till rakning var Goldman Sachs som redovisade intäkter på 8,32 miljarder dollar under det tredje kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 8,31 miljarder dollar enligt Bloomberg. 

Nettoresultatet kom in på 1,88 miljarder dollar vilket var en minskning på 26 procent från de 2,5 miljarder dollar bolaget redovisade under det tredje kvartalet 2018. 

Goldman Sachs intäkter från Investment Banking landade på 1,69 miljarder dollar vilket var under väntade 1,8 miljarder dollar enligt Bloombergs sammanställning. 

Intäkterna från ränte-, valute- och råvarurelaterad handel kom in på 1,41 miljarder dollar vilket var bättre än väntade 1,35 miljarder dollar. De aktiehandelsrelaterade intäkterna kom in på 1,88 miljarder dollar vilket även det var över analytikernas prognos på 1,82 miljarder dollar. 

Aktien backar 1,4 procent i förhandeln. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer