ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lägre resultatprognos för 2019 än väntat från Topdanmark

Den danska försäkringskoncernen Topdanmarks aktie rörde sig lite hackigt på Köpenhamnsbörsen sedan bolaget vid lunchtid släppt bokslutet för 2018, för att sedan stabilisera sig något strax över nollstrecket.

Det fjärde kvartalets resultat före skatt var 331 miljoner danska kronor, Infront Datas snittestimat utifrån fem analytikers prognoser låg här på 370 miljoner.

Bolagets nettoresultat om 1.331 miljoner danska kronor för det gångna helåret (1.733) överträffade den prognos om mellan 1.200-1.300 miljoner danska kronor som lämnades i niomånadersrapporten, konstaterar Topdanmark. Infront Datas snittestimat låg dock på 1.358 miljoner danska kronor.

För innevarande helår anges en så kallad modellbaserad prognos för nettoresultatet om 1.000 till 1.100 miljoner danska kronor. I prognoserna är inte så kallade "run-off"-vinster, återfört kapital reserverat till tidigare skador som inte blivit så dyra som initialt förväntat, inkluderade.

Infront Datas snittestimat låg inför bokslutet på 1.427 miljoner danska kronor avseende nettoresultatet under 2019.

En utdelning om 15 danska kronor per aktie föreslås för 2018, snittestimatet låg på 15:2 danska kronor.

Finländska Sampo är storägare i Topdanmark. Topdanmark svänger kring nollstrecket på Köpenhamnsbörsen efter rapportsläppet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer