ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lägre resultat och intäkter för Netent

Spelbolaget Netent redovisar ett intäktstapp och lägre rörelseresultat för årets andra kvartal jämfört med samma period förra året. Enligt vd Therese Hillman har utvecklingen med färre spelare och lägre intäkter per spelare på den svenska marknaden fortsatt från första kvartalet.

Netent rapporterar ett rörelseresultat på 130 miljoner kronor för årets andra kvartal, ned från 148,8 Mkr under motsvarande period förra året.

Rörelseresultatet kan jämföras med en snittprognos på 133 Mkr enligt nyhetsbyrån Bloombergs sammanställning. Det framgår dock inte hur många analytiker som bidragit till konsensussiffran. Den bör därmed tolkas försiktigt. 

Även rörelseintäkterna minskade jämfört med förra året, ned drygt 4 procent eller 6,6 procent räknat i euro till 419,4 Mkr.

Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 201,1 Mkr, ned från knappt 202,3 Mkr under andra kvartalet förra året.

Rörelsemarginalen försvagades med 3 procentenheter på årsbasis till 31 procent.

Utvecklingen har varit fortsatt svag i Sverige och i övriga Norden enligt vd Therese Hillman.

”Utvecklingen liknar den som vi såg under det första kvartalet, med en svag utveckling i de nordiska länderna och då särskilt i Sverige där vi haft färre spelare och lägre intäkter per spelare sedan den nya regleringen introducerades vid årsskiftet”, skriver hon i en kommentar.

Bolaget tecknade åtta nya kundavtal under kvartalet, oförändrat jämfört med det andra kvartalet 2018. Sedan kvartalet slut har Netent tecknat ytterligare ett avtal med en kund i den amerikanska delstaten Pennsylvania.

Resultatet påverkades bland annat av juridiska kostnader relaterade till försvaret av ip-rättigheterna till ett av bolagets viktigaste spel, en tvist som nu är löst till Netents fördel enligt Therese Hillman. Resultatet tyngdes också av kostnader för ledande befattningshavare som lämnat bolaget.

Vad gäller omställningen inom live casino-verksamheten uppger vd:n att den fortsätter och att Netent lagt till flera produktfunktioner under kvartalet för att öka konkurrenskraften.

”Responsen från kunderna är positiv, under kommande kvartal förväntar vi oss tillväxt från detta segment, men betydande intäkter dröjer ytterligare några kvartal”, skriver Therese Hillman.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer