ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lägre resultat men något högre marginal för Nolato

Plastkoncernen Nolato redovisade ett ebita-resultat på 233 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med 266 Mkr under samma period 2018. Ebita-marginalen ökade med 0,1 procentenheter till 11,7 procent. Aktien återhämtar sig efter att rapporten publicerats. 

På torsdagen var det dags för Nolato att presentera sina siffror för det andra kvartalet 2019. Nettoomsättningen landade på 1.987 Mkr vilket var en minskning från 2.302 Mkr under samma period i fjol. 

Nettoresultatet uppgick till 180 Mkr vilket kan jämföras med 204 Mkr samma kvartal 2018. 

Affärsområdet Integrated Solutions minskade omsättning till 821 Mkr från 1.186 Mkr under samma kvartal 2018. Justerat för valuta minskade omsättningen med 35 procent. 

”Efter lagerjusteringar inom Vaporiser Heating Products under slutet av föregående år och första kvartalet innevarande år har lagersituationen för VHP normaliserats”, skriver Christer Wahlquist, vd för Nolato, i rapporten. 

Rapporten fick ett positivt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien återhämtade sig från ett tapp på 4,5 procent innan kvartalssiffrorna publicerats till minus 1,3 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer