ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Intäkterna faller för lågprisflygjätten – 1.500 personer får gå

Lågprisflygjätten Ryanair kommer att minska antalet piloter och kabinpersonal med 1.500 efter fallande intäkter och hämmade tillväxtplaner i spåren av problemen med Boeings olycksplan Max 737. Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till ett uttalande från Ryanairs vd Michael O’Leary.

I ett videomeddelande till de anställda på onsdagens meddelar Michael O’Leary att bolaget för närvarande har ett överskott av 500 piloter och 400 anställda av kabinpersonalen. Därtill kommer behovet att minska med ytterligare 600 jobb till nästa sommar.

”Vi ska under de kommande veckorna göra vårt bästa för att minimera antalet förlorade jobb, men en del är oundvikligt vid denna tidpunkt”, säger Ryanair-chefen i videoklippet, vars äkthet har bekräftats av en representant för bolaget, enligt Bloomberg.

Ryanair har sedan tidigare aviserat att bolaget kommer att behöva minska antalet europeiska baser i spåren av problematiken med den flygstoppade flygplansmodellen Boeing Max 737.

Nyheten om nedskärningen av personal kommer efter att bolaget på måndagen rapporterade intäkter i det andra kvartalet som var 21 procent lägre än i jämförbart kvartal i fjol.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer