ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lågprisflygen ökar passagerarsiffrorna

  • Foto: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Det irländska flygbolaget Ryanair ökade antalet passagerare med 6 procent i november, jämfört med samma månad förra året. Ännu bättre gick det för lågpriskonkurrenten Wizz Air som ökade antalet passagerare med 24 procent.

Lågprisflygbolaget Ryanair hade runt 11 miljoner passagerare i november månad, vilket är en ökning med 6 procent jämfört med motsvarande månad förra året. 

Månaden före var tillväxten 5 procent. Kabinfaktorn, det vill säga hur välfyllda planen var, uppgick till 96 procent vilket ligger i linje med både föregående månad och motsvarande månad förra året.

På tisdagen meddelade även den ungerska lågpriskonkurrenten Wizz Air sina passagerarsiffror för november. Antalet passagerare uppgick till knappt 3 miljoner vilket är en ökning med 24 procent jämfört med november förra året. 

I oktober var tillväxten 21 procent. Kabinfaktorn landade på 93 procent, vilket är något lägre än de 95 procent bolaget redovisade månaden före.

På torsdag släpper Norwegian sina passagerarsiffror för november, medan SAS väntar med statistiken tills på fredag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer