1515
Annons

Lager 157-ägaren Stefan Palms bolag tar corner i Nelly

Ettfemsjusjäl AB, som är ett bolag som styrs av Lager 157-grundaren Stefan Palm, har gått över 10 procent i nätmodehandlaren Nelly.

Nedåt på Wall Street – oljebolag mot strömmen

Börserna i New York stängde på rött på torsdagen i en fortsatt något trevande handel.

Bäst presterade energibolag med inriktning på fossila bränslen efter att USA flaggat för motåtgärder mot Opec+ produktionssänkning.

Dow Jones stängde på minus 1,2 procent, S&P 500 ned 1 procent och Nasdaq minus 0,7.

Oljepriset har fotsatt upp efter att Opec+ på onsdagen bestämde sig för att sänka produktionen med 2 miljoner fat per dag. Både Brent- och WTI-oljan är upp kring 8 procent på fem dagar.

USA överväger alternativ till hur de ska svara på vad de kallar en ”orättfärdigad” produktionssänkning. Bland de motdrag som nämns finns sanktionslättnader mot Venezuela, vilket skulle gynna Chevrons som kan pumpa olja där. Chevron steg 1,8 procent på torsdagen.

Även andra energiaktier med fokus på fossila bränslen fortsatte upp. Det av Warren Buffett favoriserade Occidental petroleum steg över 4 procent på torsdagen. Inte långt efter var Marathon Oil på 3,9 procent, Exxon på 2,9 procent och Hess på 2,7 procent.

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera