ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kurskollaps för Plus500 – rasar omkring 35 procent efter vinstvarning

  • Foto: ALASTAIR GRANT

CFD-mäklaren Plus500 varnade på tisdagen för att bolagets vinst under 2019 kommer att bli ”väsentligt lägre” än vad marknaden förväntar sig på grund av ett tuffare regelverk. Aktien rasar med 35,8 procent i tisdagens inledande handel. 

Plus500 meddelade på tisdagen att bolagets vinst per aktie uppgick till 3,33 dollar vilket var ett lyft på 90 procent jämfört med de 1,75 dollar per aktie bolaget redovisade för 2017. 

Intäkterna landade i sin tur på 720,4 miljoner dollar, motsvarande 6,7 miljarder kronor, vilket var en ökning på 65 procent jämfört med de 437,2 miljoner dollar bolaget redovisade under 2017. 

De fina siffrorna för 2018 överskuggades dock av de dystrare framtidsutsikterna. Enligt Plus500 förväntas det nya regelverk som den europeiska finansmarknadsmyndigheten ESMA införde i augusti 2018 resultera i lägre intäkter under 2019 än vad analytikerna förväntar sig i nuläget. 

”Med tanke på den uppmuntrande operativa starten på året och de betydande möjligheterna avser bolaget att behålla sina pågående marknadsföringsinvesteringar. Detta, i kombination med förväntade lägre intäkter, kommer sannolikt resultera i att vinsten 2019 kommer bli väsentligt lägre än nuvarande marknadsförväntningar”, skriver Plus500 i ett pressmeddelande.  

Vinstvarningen mottogs med förskräckelse på Londonbörsen och aktien rasar med 35,8 procent på tisdagsmorgonen. 

CFD är ett derivatinstrument som låter investeraren spekulera i prisändringar i olika typer av tillgångsslag som till exempel aktier, index och råvaror. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies