Annons

Kronan stärks efter räntebeskedet

Svenska räntor rörde sig inte speciellt mycket efter att Riksbanken på torsdagsmorgonen meddelat att styrräntan höjs med väntade 75 punkter till 2,50 procent och att styrräntan nu väntas ligga ”strax under” 3 procent i början på nästa år.

Innehåll från Bring LogistikAnnons

Nära samarbete lyfter hållbarhetsarbetet

För mode- och heminredningsföretaget Ellos Group är den gröna omställningen en viktig del i företagets tillväxtresa. Målsättningen är att bli CO2-neutrala 2025, förbättra kvalitén och att minska returgraden. I det arbetet är det utökade samarbetet med logistikföretaget Bring en mycket viktig del. 

– Bring har ett så tydligt fokus på miljö och hållbarhet, och det har vi tagit vidare tillsammans på ett väldigt bra sätt, säger Mathias Parkhagen, logistikdirektör på Ellos Group.

Båda företagen har högt ställda mål på att ställa om alla transporter till fossilfritt år 2025. Som en del i Brings satsning på elektrifiering av linje- och lokaldistribution i Sverige introducerade företaget i höstas sju stycken ellastbilar i sin tungtransportflotta. De ska ersätta de körsträckor som idag trafikeras av HVO-drivna lastbilar. 

– Tack vare vårt nära samarbete kan vi dra nytta av deras verksamhetsutveckling inom miljöområdet, menar Mathias Parkhagen. 

Det medför bland annat att Ellos Group kommer att kunna transportera möbler utsläppsfritt mellan Brings lager i Göteborg och Jönköping. För att kunna möjliggöra det här har det skapats en helt ny infrastruktur med elladdare vid Ellos Groups lager. 

– Det är väldigt spännande att vi kan hjälpa varandra att få till elektrifierade transporter och därmed minska koldioxidutsläppen, säger Mathias Parkhagen. 

Samarbetet har även medfört att Ellos Group har förbättrat sin kvalité och minskat antal skador på produkterna. Samarbetet har också medfört att Ellos Group har minskat antal returer på produkter. Heminredning medför att stora mängder kubik ska fraktas och möbler är känsliga ur ett fraktperspektiv. 

– Vårt nära samarbete har gjort att vi sätter ett större fokus på förbättrad kvalité och hållbarhet när det kommer till allt som rör frakten, säger Mathias Parkhagen. 

Tillsammans har de också projekt kring hur man kan få till en ökad grad miljöreturer och återvinning, förbättring av den digitala kommunikationen till kund rörande fossilfria leveranser redan vid kassan och hur man kan minska antal omlastningar av produkterna. 

– Att jobba tillsammans med våra kunder och utmana varandra för att nå längre är viktigt i vårt hållbarhetsarbete. Vårt samarbete med Ellos Group är ett bra exempel på att vi genom en gemensam förståelse kan komma snabbare framåt om vi hjälps åt, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

För Bring är hållbarhet en fråga som står överst på agendan. Dels för att minska företagets klimatavtryck, dels för att kunna fortsätta ligga i framkant genom att attrahera talangerna i framtiden. Företaget har en strategi som säger att ”vi ska vara bäst på det vi gör och driva utvecklingen”. För att göra det måste man titta på alla möjliga lösningar. Dels hur man kan förbättra befintliga, dels testa nya lösningar ihop med kunder. 

– Jag tror att goda samarbeten är en nyckelfaktor för att lyckas med hållbarhetsarbete. Tillsammans kan vi bli ännu starkare och nå ett bättre resultat snabbare, Catherine Löfquist.

Om Bring

Bring är en del av Posten Norge-koncernen med Norden som hemmamarknad. Vi löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter. Från den nordiska basen hjälper vi er vidare med logistik till eller från världen. Vårt övergripande miljömål är att senast 2025 använda förnybar energi i våra fordon och fastigheter. För att nå detta mål arbetar vi brett med olika klimatsmarta lösningar.

Läs mer här. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bring Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera