ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kronan på svagaste nivån mot dollarn sedan 2002

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Den svenska kronan handlas ned mot dollarn på tisdagen. Strax innan lunch passerade växelkursen 9,7 kronor per dollar för första gången på över 17 år.

Strax innan klockan 13 kostar en dollar strax över 9,71 kronor efter att ha passerat 9,7-strecket under förmiddagen. Så mycket har en amerikansk dollar inte kostat sedan juni 2002, alltså för mer än 17 år sedan.

Kronförsvagningen syns också gentemot euron som nu stigit till strax under 10,8 kronor efter en uppgång på lite mer än fyra öre under dagen.

Växelkursen mellan euron och dollarn är i stort sett oförändrad för dagen efter att euron tagit igen en tidigare dollarförstärkning under förmiddagen.

Det har inte kommit några större nyheter med bäring på kronan under morgonen. På makrofronten visade färska siffror från SCB att antalet påbörjade lägenheter sjönk med 12 procent på årsbasis under det första halvåret. Ekonomer har länge flaggat för att bromsande bostadsinvesteringar kommer att tynga tillväxten i år.

Kronan har försvagats mot bland annat dollarn under längre tid. Sedan midsommar har kronan tappat drygt lite mer än 43 öre gentemot den amerikanska dollarn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer