ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mörk måndag för kronan – finanskrisnivåer mot euron

Kronan försvagades ytterligare något mot både dollarn och euron i spåren av att inköpschefsindex för tjänstesektorn föll för andra månaden i rad – till nivåer som inte setts sedan finanskrisen.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 54 i april från 55,1 i mars vilket var andra månaden i rad som indexet backade. Det visar siffror från Silf/Swedbank.

Den svenska kronan, som redan försvagats något under måndagsmorgonen, drygade ut den tidigare försvagningen under måndagen. 

Strax efter klockan tre hade kronan försvagats med omkring 6,1 öre mot dollarn till kursen 9,5985. Sedan årsskiftet har kronan nu försvagats med omkring 8,4 procent mot dollarn. 

Mot euron har kronan i sin tur försvagats med 6 öre under måndagen till kursen 10,7385 vilket är den lägsta nivån sedan finanskrisen 2009. Sedan årsskiftet uppgår försvagningen till omkring 5,8 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer